Підвищуємо рівень організації спортивно-масової, фізкультурно-оздоровчої роботи в територіальній громаді

Сьогодні Кривеньківська гімназія радо зустрічала гостей, які прибули з метою обміну досвіду та вирішення питань щодо підвищення рівня організації спортивно-масової, фізкультурно-оздоровчої роботи в територіальній громаді.

В оновленому спортивному залі розпочався урочистий святковий захід, на якому зібралась вся шкільна родина, батьки, представники місцевої влади та вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти Гусятинської селищної ради.

На початку урочистостей присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які віддали життя в боротьбі за рідну землю та її свободу, а також загиблих учасників бойових дій на території інших держав .

Отець місцевого храму Віктор Максимець благословив усіх присутніх та освятив приміщення спортзалу.

Зі словами щирої вдячності та з хлібом і сіллю зустрічали господарі закладу освіти Гусятинського селищного голову Степана Карпа та поважну делегацію. Директор Кривеньківської гімназії Ігор Монастирський звернув увагу присутніх на те, що завдяки спільній праці, взаєморозумінню та підтримці Гусятинської селищної ради, відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, депутатського корпусу, меценатів даний спортзал школи суттєво змінився: поміняно вікна і проведено ремонт, оновлено освітлення, придбано щити. Тому вже сьогодні учні мають змогу займатись в комфортних умовах, адже саме в такий складний час необхідно збільшити залучення учнівської молоді до занять фізичною культурою і спортом.

До учасників святкового дійства звернувся Гусятинський селищний голова Степан Карпо, який зазначив, що йому дуже приємно за те, що педагогічні працівники вболівають за життєдіяльність освітнього закладу і докладають усі зусилля, щоб гімназія працювала. На сьогоднішній день для всіх є одна мета - збільшити кількість школярів, які мають займатися спортом і вести здоровий спосіб життя. В здоровому тілі - здоровий дух, а в період повномасштабної війни це вкрай важливо.

Також Степан Олексійович відзначив активних працівників Кривеньківської гімназії та вручив Грамоти. Для учнів цього закладу від Гусятинської селищної ради було передано спортивний інвентар.

Очільниця відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Ольга Туткалюк зауважила, що за ініціативи Президента України реалізовується Всеукраїнський проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», який має на меті згуртувати учнів навколо розвитку фізичної активності, спортивної командної роботи та здорової конкуренції серед учнів. Цьогоріч змагання серед учнів проходять під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Тому оновлений спортивний зал допоможе учням більше приділяти уваги спорту, тренуватись, покращувати своє фізичне здоров’я. Також висловила подяку всім, хто допомагає, підтримує і розуміє всі наші проблеми.

Ольга Тарасівна відзначила Грамотами відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради найактивніших учнів Кривеньківської гімназії.

Також виступив депутат Гусятинської селищної ради, меценат Степан Байдак та подарував гімназії спортивні м’ячі для активного заняття учнівської молоді спортом.

Святковий настрій створили учні гімназії, які змагались у цікавих і захоплюючих веселих естафетах. Суддями змагань стали гості заходу – вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти Гусятинської селищної ради.

Опісля святкової частини відбулось засідання круглого столу щодо залучення учнівської молоді до занять з фізичної культури та підвищення рівня організації спортивно-масової, фізкультурно-оздоровчої роботи в закладах загальної середньої освіти Гусятинської селищної ради. В даному заході взяли участь вчителі фізичної культури та представники відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради.

Під час наради визначено головні пріоритети забезпечення фізичного здоров'я здобувачів освіти, ознайомлено з планом основних спортивно - масових заходів на 2024 рік, наголос зроблено на впровадження ефективних форм, методів і засобів фізкультурно-спортивної діяльності та різних видів спорту з урахуванням місцевих особливостей, проведення спортивних змагань та турнірів.

Спеціаліст І категорії відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Борис Чорній звернув увагу учасників круглого столу на проведення в територіальній громаді проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Учасники сьогоднішнього заходу щиро вдячні захисникам України за можливість його проведення у воєнний час. В єдності наша міць, а згуртована нація – сильна нація! Разом переможемо!

Фото тут.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.