Обласний семінар – практикум методистів біології та хімії

Методичним аспектам реалізації наскрізних змістових ліній при вивченні біології та хімії у закладах загальної середньої освіти був присвячений обласний семінар методистів хімії і біології районних (міських) методичних кабінетів, ОТГ, який відбувся 7 листопада 2019 року в Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти. Досвідом роботи з даної проблеми ділились педагоги Гусятинського району та Гусятинської ОТГ.

З особливостями освітньої галузі району в умовах реформування освітньої галузі познайомила учасників Галина Цвігун, завідувач Гусятинського райметодкабінету

Як здійснюється науково-методичний супровід реалізації наскрізних змістових ліній під час викладання біології й хімії розповіли Ірина Янюк, методист Гусятинського РМК та Ольга Турчин і Лідія Мартинюк, методисти відділу методики навчальних предметів і професійного розвитку педагогів ТОКІППО.

Під час проведення практичного модуля педагоги району ділились досвідом реалізації наскрізних змістових ліній на уроках хімії та біології.

Галина Ворона, вчитель хімії НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2-ДНЗ» м.Хоростків поділилась досвідом впровадження наскрізних змістових ліній під час викладання хімії.

Надія Максимчук, вчитель біології НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2-ДНЗ» м.Хоростків розповіла про формування ціннісних і світоглядних орієнтацій учнів у процесі реалізації наскрізних змістових ліній на уроках біології й екології.

Досвідом використання цифрового вимірювального комплексу на уроках хімії поділився Анатолій Марцінковський, вчитель хімії ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Гусятин.

Формування ключових компетентностей на уроках біології шляхом відбору та впровадження у навчальний процес сучасних освітніх технологій, методів та прийомів – тема виступу Валентини Ярої, вчителя біології ЗОШ І-ІІ ст. с. Целіїв

Як працювати над розвитком критичного мислення школярів на уроках хімії, біології та в позакласній роботі розповіла Валентина Романів, вчитель біології, хімії НВК «ЗОШ І-ІІ ст. -ДНЗ», с.Калагарівка

Про інтелектуальний розвиток школярів під час вивчення хімії, перспективи, які чекають талановитих дітей, відомих вчених з світовим ім`ям, вихідців з своєї школи і своїх учнів, розповіла Олександра Боднар, вчитель хімії ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Копичинці.

З завданнями, які стоять перед методичними службами області при проведенні І етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2020» в номінації «Хімія», познайомила учасників методист хімії ОКІППО Лідія Мартинюк .

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.