Повернутися до звичайного режиму

Проведено нараду з керівниками закладів освіти Гусятинської селищної ради

13 січня в приміщенні Гусятинського центру дитячої та юнацької творчості відбулась нарада з керівниками закладів освіти Гусятинської селищної ради. На порядок денний було винесено ряд актуальних питань.

Про особливості організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти відповідно до нових норм поінформував Богдан Дунець, в.о.начальника Гусятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Богдан Тимофійович зазначив, що завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування. Вже з 1 січня заклади дошкільної та загальної середньої освіти зобов’язані організувати харчування дітей відповідно до вимог постанови КМУ № 305 від 24.03.2021 року. Тепер виготовлення страв має проводитись за оновленими нормами харчування згідно яких у шкільному меню зменшується кількість солі, цукру, жирів та субпродуктів. Натомість збільшується кількість споживання молочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів. У їдальнях мають бути 75% продуктів рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди. Тепер у шкільних буфетах заборонено продавати: продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів; солодкі хлібобулочні вироби; газовані напої, зокрема й солодкі; непастеризовані соки та молочні продукти.

Ця реформа дуже важлива, адже стосується здоров’я наших дітей і ми повинні все зробити, щоб вона була успішно реалізована.

Наталія Козачок, директор комунальної установи «Гусятинський інклюзивно-ресурсний центр» Гусятинської селищної ради ознайомила присутніх із змінами в Порядку організації інклюзивного навчання.

Про організацію підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників у 2022 році доповіла Любов Перун, головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради.

Провідний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Людмила Дудар розповіла про основні аспекти ведення ділової документації в закладах освіти.

Із заключного питання наради «Про дотримання техніки безпеки та цивільного захисту» доповідав Борис Чорній, спеціаліст І категорії відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради.

Очільниця відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської селищної ради Ольга Туткалюк підвела підсумки наради та надала ряд доручень.

А завершальним акордом стало привітання вихованців Гусятинського центру дитячої та юнацької творчості з різдвяними святами.

Дивитись фото можна тут.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.